BRTT en Ademwerk

Vreemde symptomen die schijnbaar onverklaarbaar zijn, kunnen voortkomen uit een traumatische reactie op een gebeurtenis in het verleden, die je misschien niet eens herinnert.

Bij een traumatische gebeurtenis worden we beschermd tegen een emotionele reactie, middels een mechanisme (bijvoorbeeld dissociatie of ontkenning), deze helpen ons door de eerste kritieke fase heen.

Ook het lichaam reageert diepgaand op een traumatische gebeurtenis. Het spant zich in voor actie, zet zich schrap bij angst, bevriest en bezwijkt in hulpeloze paniek. Wanneer na de gebeurtenis de beschermende reactie van de geest weer normaal wordt, zou de reactie van het lichaam zich ook weer moeten normaliseren. Wanneer dit vermogen wordt geblokkeerd, fixeert dit de gevolgen van het trauma.

Trauma is een fysiologisch verschijnsel.

Bij overweldigend gevaar reageren zowel mensen als dieren door te ‘bevriezen’ (ingegeven door het reptielenbrein), dit is een onwillekeurige reactie.

Traumatische symptomen worden niet veroorzaakt door de gebeurtenis zelf, ze komen voort uit het bevroren restant energie dat is niet ontladen.

We kunnen weer ‘ontdooien’ door gebruik te maken van onze lichamelijke behoefte aan evenwicht.

Uit: De tijger ontwaakt. van Peter A. Levin

60 % van de patiënten die een specialist bezoeken vallen in de categorie SOLK (Somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten). Hier is dus geen aanwijsbare fysieke oorzaak te vinden van de fysieke klachten.

Trauma is hier een zeer mogelijke verklaring voor deze klachten.

Wat kun je verwachten.

Tijdens een BRTT sessie geven we het lichaam de gelegenheid de bevroren energie te ontladen. Middels ademhaling en oefeningen waarbij de psoas spier (de oerboodschapper van het reptielenbrein) onder spanning wordt gezet.

Hierdoor ontstaat er trilling welke voor ontlading kan zorgen.

In het ademwerk, bouwen we heel rustig de hoeveelheid zuurstof op in het lichaam, waardoor er een hoger bewustzijn wordt geactiveerd, wat vervolgens ook weer voor ontladen van bevroren energie kan zorgen.

De sessies zijn privé, in een sfeervolle ruimte, op een comfortabele matras.

Mijn begeleiding bestaat uit het creëren van een veilige ruimte en het nauwkeurig observeren van jouw lichaam. Ik maak gebruik van een sjamanen drum en andere technieken uit het sjamanisme en de yoga traditie.

Ik nodig je uit om contact te maken met je lichaam, je hoeft het niet te duiden, uit te leggen, het lichaam mag vertellen.

Muziek speelt een grote rol in de sessie.

Specificaties:

Vooraf aan de sessie vul je een uitgebreid intake formulier in.

Kosten  € 175,-

Duur gemiddeld 2 uur

Mail of bel gerust voor meer informatie of boeken

Reacties:

Na drie sessies bij Marjolein voel ik zoveel meer blijdschap en voel ik me rustiger en sterker. Mijn kinderen zien een moeder die gelukkig en in balans is.

Ik kan me niet heugen dat ik zo ontspannen en kalm was, heb dit gevoel heb ik na drie weken nog!

Een enorme dankbaarheid voor mijn eigen lichaam voelde ik tijdens de sessie.

Wat een ontlading en diepe ontspanning.

Wat heerlijk om me zo opgeruimd te voelen, voel me 10 kilo lichter dan voor de sessie..

Marjolein geeft me zoveel veiligheid en een liefdevol gevoel, nu durfde ik naar mijn angst te gaan en het bleek helemaal niet eng te zijn!!

De BRTT heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten.
Ik voelde me fysiek, emotioneel en mentaal een stuk ‘lichter’.

Ik ben opgeleid bij:

https://inner-journey.nl/