Yoga

Hatha
Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel yogastijlen. Vele mensen doen aan yoga maar weten vaak niet welke stijl ze doen of wat nu eigenlijk het verschil is tussen de ene en de andere yoga vorm. Hoewel er regelmatig nieuwe, moderne yogastijlen bedacht worden is alles gebaseerd op 1 enkele yoga stijl: Hatha Yoga.
Hatha Yoga is een yogavorm die al meer dan 5000 jaar beoefend wordt. Het is de basis waaruit de andere yoga stijlen zijn gegroeid.

Maandag 09:00 -10:00 en 20:15-21:15

Dinsdag 19:00 – 20:00

Woensdag 09:00 – 10:00

Vrijdag 08:30 – 09:30

Flow yoga

Flow Yoga en Hatha Yoga lijken qua zachtheid en aandacht in de oefeningen erg op elkaar. Vergeleken met Hatha Yoga, ervaar je bij Easy Flow Yoga echter, dat de houdingen vloeiend in elkaar overgaan. Bij Hatha Yoga worden de yogaposes los van elkaar ervaren. Je neemt na elke houding een moment van rust om het effect ervan te ervaren, voordat je een nieuwe houding aanneemt. Dit gebeurt los van het ritme van je ademhaling.

Woensdag 20:15 – 21:15

Yin Yoga
Yin Yoga is een zachte en zeer rustige vorm van yoga, waarbij voornamelijk zittende en liggende houdingen worden gedaan.
Yin Yoga werkt diep op de verbindende weefsel zoals pezen en het bindweefsel.De houdingen worden 3 tot soms wel 10 minuten volgehouden.
Yin Yoga heeft als effect dat je lichaam soepeler voelt en omdat er vanuit de meridianen (energiebanen in ons lichaam) wordt gewerkt heeft het beoefenen van deze vorm ook mentale en emotionele effecten. Eventuele blokkades in de energiestroom kunnen worden opgelost.
Door het beoefenen van Yin vertraag je letterlijk alles, je keert met je aandacht naar binnen en verdiept je ademhaling. De stilte is heilzaam voor lichaam en geest.

Maandag 19:00 – 20:00

Dinsdag 20:15 – 21:15

Stoelyoga
Stoelyoga is de meest laagdrempelige manier van yoga en bestaat uit beoefenen van milde yoga houdingen op een stoel.
Door de rustige vorm is stoelyoga voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, mate van lenigheid en conditie

Maandag 10:15 – 11:15

Herstel yoga bij kanker

Herstel Yoga is effectief gebleken tijdens en na de behandeling van kanker en kan lichamelijke en psychische klachten verlichten tijdens en na de behandeling van kanker.

Yoga en mindfulness worden door artsen steeds meer erkend als aanvullende (complementaire) methode bij langdurige gezondheidsklachten.

Alle oefeningen zijn er op gericht het aangeboren zelf-herstellend vermogen van de mens te versterken en lichamelijke en psychische klachten te verminderen.

Er wordt geoefend in kleine groepen (maximaal zes)en er is veel individuele aandacht.

Om deel te kunnen nemen doen we een intake, daarin bespreken we samen jouw klachten, mogelijkheden en doelen. We doen een paar mind-body oefeningen uit het herstel programma. Zo krijgen we samen een beeld van jouw mogelijkheden en ervaar je de oefeningen en de docent. Na afloop bespreken we jouw ervaringen en bepaal jij of en hoe je verder wilt; individueel of in een groepsles.

Start maart 2022

Maandag 10:45 – 12:15

Woensdag 10:30 – 12:00

Vrijdag 10:00 – 11:30