Yoga

Hatha
Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel yogastijlen. Vele mensen doen aan yoga maar weten vaak niet welke stijl ze doen of wat nu eigenlijk het verschil is tussen de ene en de andere yoga vorm. Hoewel er regelmatig nieuwe, moderne yogastijlen bedacht worden is alles gebaseerd op 1 enkele yoga stijl: Hatha Yoga.
Hatha Yoga is een yogavorm die al meer dan 5000 jaar beoefend wordt. Het is de basis waaruit de andere yoga stijlen zijn gegroeid.

Yin Yoga – Restorative Yoga
Bij Yin Yoga maak je door langer in eenzelfde liggende of zittende houding te verblijven, contact met de fascia (het dieperliggend bindweefsel) waar zich ook het meridiaan-stelsel bevindt.
Je leert je spieren te ontspannen en de aandacht te verleggen naar wat binnen in jou plaatsvindt.
De intensiteit wordt ook verzorgd door de stimulans van de meridianen (ook wel te vergelijken met ‘acupunctuur zonder naalden’) en de fascia wat fungeert als onze ‘innerlijke geheugenbank’. Doordat de fascia zal verzachten kunnen de hier opgeslagen emoties vrij komen en losgelaten worden. Dit betekent dat je meer vrijheid in zowel lichaam als geest zult gaan ervaren.

Easy Flow yoga
Zachtheid in beweging, vergeleken met Hatha Yoga
Easy Flow Yoga en Hatha Yoga lijken qua zachtheid en aandacht in de oefeningen erg op elkaar. Vergeleken met Hatha Yoga, ervaar je bij Easy Flow Yoga echter, dat de houdingen vloeiend in elkaar overgaan. Bij Hatha Yoga worden de yogaposes los van elkaar ervaren. Je neemt na elke houding een moment van rust om het effect ervan te ervaren, voordat je een nieuwe houding aanneemt. Dit gebeurt los van het ritme van je ademhaling.

Vinyasa
Vinyasa Yoga is een intensieve vorm van yoga waar adem en beweging gelijk lopen, zodat er meditatie door beweging kan ontstaan. Een andere betekenis van het woord vinyasa is variatie: een serie van opeenvolgende houdingen, als een soort choregrafie.
Voor wie bekend is met power yoga, zal deze les bekend terrein zijn.

Stoelyoga
Een Stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Dat kan op een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel, het maakt niet uit! Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Als korte opfrispauze in de klas of op het werk als volledig beweeg- en ontspanprogramma voor iedereen die om wat voor reden dan ook niet op de yogamat wil of kan deelnemen.