Yoga

Hatha
Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel yogastijlen. Vele mensen doen aan yoga maar weten vaak niet welke stijl ze doen of wat nu eigenlijk het verschil is tussen de ene en de andere yoga vorm. Hoewel er regelmatig nieuwe, moderne yogastijlen bedacht worden is alles gebaseerd op 1 enkele yoga stijl: Hatha Yoga.
Hatha Yoga is een yogavorm die al meer dan 5000 jaar beoefend wordt. Het is de basis waaruit de andere yoga stijlen zijn gegroeid.

Easy Flow yoga
Zachtheid in beweging, vergeleken met Hatha Yoga
Easy Flow Yoga en Hatha Yoga lijken qua zachtheid en aandacht in de oefeningen erg op elkaar. Vergeleken met Hatha Yoga, ervaar je bij Easy Flow Yoga echter, dat de houdingen vloeiend in elkaar overgaan. Bij Hatha Yoga worden de yogaposes los van elkaar ervaren. Je neemt na elke houding een moment van rust om het effect ervan te ervaren, voordat je een nieuwe houding aanneemt. Dit gebeurt los van het ritme van je ademhaling.

Vinyasa
Vinyasa Yoga is een intensieve vorm van yoga waar adem en beweging gelijk lopen, zodat er meditatie door beweging kan ontstaan. Een andere betekenis van het woord vinyasa is variatie: een serie van opeenvolgende houdingen, als een soort choregrafie.
Voor wie bekend is met power yoga, zal deze les bekend terrein zijn.